Przepisy



Łosoś w sosie pomarańczowym z puree z zielonego groszku i sałatką z rukoli.
Puree: zielony mrożony groszek ugotować z niewilką ilością soli + listki swieżej miety+sok z cytryny+sól + pieprz całość z wodą z gotowania zmiksować
Filet Łososia posypany pieprzem kolorowym, sólą morską zostawić w lodówce na kilka godzin. Piec w 180C przez 30-40minut z 1łyż soku z cytryny. 5 minut przed wyjęciem z piekarnika zalać 1 łyż sosu pomarańczowego.
Salatka: rukola+ pomidorki suszone z oliwą+ prażony słoneczik. Całość wymieszać wykorzystując łyżkę oliwy z pomidorków suszonych
Sos na 2 osoby: 3-4 łyżki masła rozpuscić w rondelku dodać 1 łyż mąki wymieszać i dodać 1 łyż cukru, aż sie rozpusci i skarmelizuje, dodać sok wyciśniety z 1,5 pomaranczy i mieszać na małym ogniu aż lekko zgestnieje . Polać łososia na talerzu

Szybkie danie obiadowe dla zapracowanych (5-8min)
Najlepiej smakuje ze świeżo ugotowanym, ciepłym makaronem, ale równie dobrze gotowy z pojeminka w temperaturze pokojowej. Jedna porcja to tylko 400kcal a syci i rewelacyjnie smakuje. Polecamy spróbować:
Produkty: 100g ugotowanego makaronu + 1 plaster sera twarogowego chudego (50g) + 4 plastry wędzonego łososia (80g) + 5-6 pomidorków suszonych w oleju (i z bazylią-najlepiej) + 6-8 oliwek zielonych marynowanych + 2 łyż oliwy z pomidorków suszonych jako sos + przyprawy do smaku: pieprz, bazylia. 

Przepis: ser twarogowy pokruszyć, pomidorki, łososia i oliwki pokroić, całość wymieszać z oliwą z pomidorków i gotowe!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz